Mijn tango met kanker 2

Goedemorgen goedemiddag goedenavond goedenacht de uitleg van de titel is misschien handig heel veel mensen met de diagnose kanker hebben het meteen over dat zij de strijd aangaan met kanker of kanker gaan overwinnen. Mooi streven maar houd dat dan in dat als kanker wint dat de patiënt met kanker “verloren “ heeft? Zo klinkt dat dan toch? 2 jaar geleden heb ik mijn moeder verloren na haar “gevecht “ met/tegen kanker, wij hebben haar verloren na een strijd van anderhalf jaar maar was zij een verliezer? Absoluut niet!!! Ik heb nog nooit een positievere sterkere krachtigere moedigere vrouw gekend als zij. Zij heeft absoluut niet verloren van de kanker zij was sterker dan krachtiger dan de kanker alleen haar lijf niet en daarom zijn wij haar verloren maar zij is zo respectvol overleden dat zij is de winnaar als je daarvan wil spreken. Mede daarom, om dus mensen zoals mijn moeder schoonvader en nog vele met hen de verdiende eer te geven noem ik het geen strijd of gevecht tegen kanker maar een dans waarin ik de ene keer een betere dans laat zien en die rotziekte de andere keer.
Dat is ook mede de reden dat ik nu pas blogs ga schrijven terwijl ik al tegen het einde van de chemo aanloop (dans hihi) maar ik kan gevoelsmatig daar nu pas over schrijven omdat ik nu ervaren ben. Alles in deze blogs zijn dus ook mijn ervaringen gevoelens lichamelijke ongemakken alles ik schrijf dit ook voor mezelf en niet om te discussiëren met iemand anders die het anders ervaart, ook niet om mensen af te zeiken over wel of niet gedane dingen of keuzes. Niemand moet ook iets met mijn blogs ik wil ze gewoon kwijt hahaha je mag ze lezen je mag erop reageren je mag erover praten met mij zonder mij kan allemaal ik zal gevoelens situaties beschrijven om mij heen maar niemand persoonlijk. Ik zei al duidelijk iedereen mag van alles maar niemand moet iets je moet het niet lezen je moet het niet becommentariëren je moet het niet delen bespreken of weet ik veel mag wel moet niet. Ik vraag maar 1 ding wees een beetje lief en respectvol naar de schrijfster en elkaar ❤️
Nu zal ik mezelf voorstellen…misschien ook wel handig hihi 🤣

2 thoughts on “Mijn tango met kanker

 1. Reply Rob May 25,2021 13:06

  Succes mooi mens!

 2. Reply Dirk Jun 3,2021 15:28

  De 3 sterkste vrouwen.
  Mn moeder, mn vrouw en mn dochter.
  De 1e 2 ben ik helaas al kwijt

  Blijf jij alsjeblieft nog even bij ons

  Love you.

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.