Even er tussenuit

FE4EBF79-687B-4B98-8AF6-87B0DF61B736.jpeg

Aangezien wij de kinderen sowieso niet zouden met oud en nieuw en we genoeg tegenslagen gehad hadden wilden we er even tussenuit, gedeeltelijk ook om samen met sweety het vuurwerk te ontvluchten en gewoon even lekker andere omgeving.
Dus via airbnb een mooi huis geboekt, wij dachten zo op de plaatjes en op de beschrijving een vrijstaande boerderij vlakbij Doetinchem Gelderland.
Op zich klopte dat ook wel…het was een vrijstaande boerderij, alleen moesten we dat delen met een aantal andere mensen hahaha. Naast ons zat de verhuurder met (schoon)ouders en die sliepen boven ons…gezellig hahaha en aan de andere kant zat een ander gezin die daar permanent woonde dus uiteindelijk hadden wij ongeveer een kwart van de boerderij voor onszelf…geweldig!
Kijk we hadden alles wat we nodig hadden, keuken…woonkamertje en slaapkamer dus tja geen probleem en echt iets voor ons heerlijk! We hadden de fietsen meegenomen en daar hadden ze keurig een schuur voor (de fietsen hadden bijna meer ruimte dan wij hahaha) met oplaadpunten en alles dus helemaal top. In het huisje mochten we echt alles gebruiken zo superlief, de handdoeken het beddengoed maar ook stond er shampoo, ontbijtspulletjes, alles voor de koffie en was machine/droger met was middel etc echt super gastvrij.
We kwamen vrij laat aan dus het was uitpakken en daarna boodschappen gedaan in Lichtenvoorde.
Lekker makkelijk gegeten, na wat geklungel met hoe werkt in godsnaam de oven….oh het is geen oven maar een combimagnetron hahaha en inductiekookplaat ook altijd leuk als je zelf gas hebt 😊
Na het eten lekker gedouched, was wat krappig maar alles aanwezig dus super alleen sweety was erg nerveus dus drentelde continu vooral achter mij aan, kwam waarschijnlijk omdat ze daar veel aan carbid schieten deden dus geen vuurwerk maar wel een raar geluid en de verhuurders hadden 4 grote honden dus dat hoorde/rook hij ook. De avond kalm aan gedaan lekker boekje gelezen, op tijd sweety uitgelaten en mijn hemel wat is het echt mega donker op het platteland pfff geen hand voor ogen zie je, zelfs alex liep met een zaklamp hahaha.
Redelijk op tijd naar bed, eerst wat neuroses uit de weg geruimd hahaha er zat een kast in de slaapkamer die uitkwam in het huis van de verhuurders, natuurlijk wel dichtgemaakt maar toch ik ging niet slapen voor ik zeker weet dat er geen griezelige vent door die kast kan kruipen `s nachts dus ik de koffer recht op tegen de openslaande kastdeuren gezet, alex zegt meen je dit serieus?
Hij lag helemaal in een deuk 😊 en kon daarna zijn bed uit omdat er in het doorloopje van de woonkamer naar de keuken een soort zaklamp in de oplader zat met een sensor die ook aangaat in het donker als je langsloopt. Dat ding had storing of zo want er liep niemand langs (nee ook sweety niet) en elke paar minuten ging dat licht aan…en weer uit doodeng.
Tussen de woonkamer en slaapkamer zaten schuifdeuren met glas in lood ramen waar verder niks voor hing dus elke keer zag ik dat licht aan en uitgaan hahaha alex heeft de lamp professioneel verstopt dus probleem opgelost.
Het enige echt slechte was het matras, dat was denk ik 8 cm dik dus je had het gevoel dat je zo op de houten lattenbodem lag, die hebben we ook als aandachtspuntje in de evaluatie aangegeven maar ondanks het bed toch heerlijk geslapen de eerste nacht. De ochtend was wel even een verrassing hahaha het bleek dat de uitgang van de buren/verhuurders NAAST ons (openstaande) slaapkamerraam zat en zij waren op oudjaarsdag redelijk op tijd wakker, gingen gezellig buiten met geen idee wie staan fulmineren op volume hee-horen-jullie-het-op-texel-ook pfff dus we waren lekker op tijd wakker op oudjaarsdag hahaha.
Eerst maar even met sweety gelopen, lekker ontbeten en rustig aan gedaan.
In de middag klein rondje (11 km) gefietst en ja mooie omgeving, wel veel weiland ipv bos of zo maar wat wel super was was dat er allerlei fietspaadjes waren en je dus bijna nergens op de autoweg hoefde. Sweety vond het geweldig achterop in zijn fietsmandje, het was heerlijk weer even fietsen en we hebben genoten. Daarna boodschappen gedaan voor oudejaarsavond en terwijl we die aan het uitpakken waren kwam de verhuurder een zakje oliebollen brengen.
Hij vertelde dat ze dat deden omdat er normaal gesproken echt carbid schieten was op oudejaarsdag (wij dachten oh nog meer dan nu???) en schijnbaar doen in deze buurt de kinderen op nieuwjaarsdag langs de deuren gaan en dan krijgen ze een snoepje (als we meneer goed begrepen) maar dat mocht nu niet ivm corona. Dus superlief oliebollen gekregen, wel echt supervriendelijke mensen hier in deze omgeving.
Oudejaarsavond zijn we lekker aan de gourmet gegaan met zijn tweeen, we hadden nog heel veel vlees over van kerst dus mooi opmaken.
Daarna gedouched en op tijd met sweety gelopen ook omdat we geen idee hadden hoe dat hier zou gaan met oud en nieuw qua herrie en vuurwerk.
Verder de oudejaarsconference gekeken van peter pannenkoek dus was heel grappig en dan is het de jaarwisseling, ook die is voor ons natuurlijk heel dubbel.
Je zit daar toch een beetje van is dit mijn laatste keer oud en nieuw? Dat kun je je niet voorstellen dat is zo`n rare gedachte vooral omdat ik mij nu nog zo ontzettend goed voel.
Ok niet teveel bij stilstaan en genieten van het nu, van het samen zijn en van waar we zijn.
Het vuurwerk kwam ook hier wat los, niet zoveel als in wormer maar wel wat dus sweety was behoorlijk nerveus en toen we gingen slapen begon meneer drama queen `s nachts ontzettend aan de schuifdeuren te krabben. Na wat gemopper richting sweety toch maar de schuifdeur open gedaan zodat hij erbij kon in de slaapkamer en heerlijk geslapen.
Nieuwjaarsdag iets later opgestaan maar nog niet al te laat, ontbeten en sweety uitgelaten.
Daarna broodjes klaargemaakt en fietsen gepakt, we hadden een leuke knooppuntenroute bij elkaar geklikt in een app op alex zijn telefoon van zo`n 26 kilometer.
Het was heerlijk weer, de route was superleuk inderdaad via heel veel van die aparte fietspaadjes en ook sweety vond het leuk.
Na het fietsen even de buurvrouw gesproken, bleek 1 van de grote honden afgelopen nacht dus tijdens oud en nieuw bevallen te zijn van pups maar liefst 8 stuks en of we er geen last van hadden gehad zo lief wij zeiden ook we hopen dat u geen last had van drama queen sweety met zijn gekrab aan de schuifdeuren. Even bijkomen in het huisje en daarna naar Lichtenvoorde voor boodschappen, omdat de AH gisteren niet echt bevallen was dachten we nu we nemen de Jumbo.
Komen we daar aan, dicht…huh hoe dan? Ok dus dan toch maar naar de AH, rijden we langs de aldi en lidl bleken die ook dicht dus ik zeg oh shit tegen alex natuurlijk het is nieuwjaarsdag dat is een officiele feestdag en hier op het platteland doen ze daar nog aan waarschijnlijk hahaha opgezocht op internet en inderdaad alles dicht…toen maar naar Borculo gereden 20 km verderop want daar was de AH wel open 😊 ook echt weer iets voor ons.
Lekker boodschappen gedaan en in het huisje lekker gegeten, daarna even uitbuiken en gedouched waarna we lekker avondje spelletjes gedaan hebben…nee niet dat soort spelletjes (veel te gehorig hahaha) keurig het dobbelspel van kolonisten van Catan.
Helaas heb ik de laatste nacht wat minder geslapen, het gevoel van een tikkende tijdbom in mijn hoofd/lijf kreeg ik niet helemaal weg en heb er behoorlijk wakker van gelegen dus `s nachts in de woonkamer gezeten met sweety op schoot boek gelezen op mijn telefoon (tot grote hilariteit later van de kinderen toen ik vertelde hoe ik een half uur aan het klooien was geweest, halve telefoon ontregeld omdat ik books op dark mode wilde hebben hahaha).
De volgende ochtend op tijd op want rond 10 uur moesten we het huisje op dus lekker ingepakt en even kwart over 10 de sleutel in de brievenbus gegooid. Helaas de verhuurder niet meer gesproken want ze leken er niet te zijn toen wij weggingen maar wel een dank bericht gestuurd en een (hoop ik) leuk bericht in het gastenboek achtergelaten.
We hadden eerst bedacht misschien onderweg naar huis te stoppen op de veluwe en daar nog even te fietsen maar het was behoorlijk slecht weer en ik was nogal kapot van de slechte nacht dus gewoon maar lekker naar huis gereden.
Daar kwamen we begin van de middag aan, op ons gemak uitgepakt en verder niet heel veel meer gedaan.

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.