Beladen dag…

3 november blijft bij ons altijd een beetje een beladen dag.
3 november is namelijk de sterfdag van Alex zijn vader, hij stierf aan uitgezaaide blaaskanker in 2016
3 november is ook de dag dat we te horen kregen dat mijn moeder niet meer zou genezen, zij overleed op 23 maart 2019.
Dus nee die dag pfff maar ok nu was 3 november 2021 wel een positieve dag want na ruim 2 weken in het Noordwest ziekenhuis gelegen te hebben en na het plaatsen van het icd kastje mocht ik naar huis hoeraaaaa.
De kinderen wisten van niks, we hadden niks gezegd omdat tot op het laatst niet zeker was of het doorging.
Maar heerlijk eind van de ochtend opgehaald door Alex en zowel quin als nades waren heel blij verrast toen ze thuis kwamen en mama zat op de bank hihi.
Ze moesten, vooral zoonlief, nog wel even wat vertrouwen krijgen in de icd maar op zich wel logisch.
Na het eten goed met ze gezeten en uitgelegd wat de icd nou precies doet en hoe dat apparaat mama echt beschermd en dat ze echt niet bang hoeven zijn dat het misgaat.
Ook zelf moet je nog even weer vertrouwen in alles krijgen hoor, vooral in je eigen lichaam dat mij natuurlijk al keer op keer heeft teleurgesteld. Maar eerst genieten van het thuis zijn, het knuffelen met de kinderen en zeker niet onbelangrijk ik mocht eindelijk douchen!
Wel met behulp van Alex maar dat geeft niet en nog wel voorzichtig ivm de operatiewond van de icd maar daar zijn we inmiddels bedreven in geworden.
Eerste nacht thuis ook echt heerlijk geslapen wat een genot weer je eigen bank, je eigen bed en je eigen wc en badkamer en gewoon kledingkast vol met kleding suf hoe je dan dat soort dingen weer waardeert.
Vrijdag kwamen Alex zijn kinderen ook weer, heerlijk om die ook weer ongedwongen te zien en knuffelen. Ook hen uitgelegd hoe het nu zat met de icd, top hoe nieuwsgierig ze zijn en graag alles willen weten.
Genoten van het weekend, hoewel ik ook wel merkte hoe ongelooflijk vermoeiend het voor mij was hihi en vooral hoe ontzettend overprikkelend.
Alles kwam ongefilterd binnen, was ook voor gewaarschuwd, en dan is het best druk 4 pubers die ineens alle aandacht willen en van alles willen vertellen en dan hebben ze ineens ook een enorm stemvolume hahaha ik die daar normaal gesproken prima tegen kon maar nu echt een paar keer moest vragen en aangeven dat het echt iets rustiger moest omdat ik het niet trok.
Ik hoop wel dat dat weer beter gaat worden want dit vind ik nog wel lastig accepteren.
Zaterdag naar het theater geweest echt super gaaf naar een vroegere mavo vriendin van mij, zij doet inmiddels zelf musical en zang opttredens en had nu zelf een show gemaakt over corona, was heel erg pakkend en super goed gedaan.
Al met al genoten dus van het eerste weekend thuis was heerlijk, geslapen als een os en ook het eten gaat steeds beter gelukkig.
De eerste week thuis verder rustig aan, ik slaap nog veel dus geen gekke dingen of afspraken.
De huisarts kwam langs superlief ze had gehoord dat ik weer thuis was en wilde mij zelf even zien en spreken en weten hoe het ging inmiddels.
Verder op woensdag weer even naar Alkmaar voor wondcontrole van de icd en dan zou ik ook de monitor mee krijgen voor thuis.
Dat gaat goed, hij staat naast de bank, wij wilden hem niet in de slaapkamer hebben en ook met de wond ging het hartstikke goed.
Eind van de week werd er een pet scan gemaakt nog in het zmc, dit was voor het afrondende gesprek bij de oncologie daar want we hadden inmiddels geregeld dat ik naar het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis kon.
Uit het afrondende gesprek met het zmc kwam eigenlijk niet veel nieuws, zij konden behalve de chemo tabletten niet veel meer voor mij doen en begrepen prima dat we naar het avl wilden.
Nou waren we het sowieso van plan hoor of ze het nou begrepen of niet hahaha er waren voor ons gevoel teveel fouten gemaakt in het zmc en ook nu bleven ze eigenlijk hameren op het gebruik van de chemo tabletten terwijl wij duidelijk aangaven dat absoluut niet meer te durven en te willen omdat we ervan overtuigd zijn dat daar mijn hartstilstand vandaan komt.
Ze kwamen nog met een voorstel, in overleg met Alkmaar, dat ik de kuur kon nemen dan zou ik in Alkmaar worden opgenomen zodat zij mij in de gaten konden houden voor 2 weken en dan de rustweek naar huis en weer een kuur van 2 weken in het ziekenhuis enz enz en dat voor de duur van 6 maanden. Ik zeg sporen jullie wel, ik heb een gezin he hoe zie je dat voor je plus mocht het weer mis gaan elke keer dat de icd moet ingrijpen krijgt mijn hart toch een klap, dan ga ik straks niet dood aan kanker maar aan hartfalen!
Nou dat gesprek verhelderde de boel, wij gaan naar het avl…18 november de afspraak.

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.