icd kastje

Het cardio team besloot, natuurlijk in overleg met mij en Alex om toch een icd kastje te gaan plaatsen, vooral om te voorkomen dat dit in de toekomst weer kon gebeuren.
In principe was mijn hart in orde maar het had wel een klap gehad natuurlijk van de hartstilstand en ze wilden geen enkel risico lopen vandaar de beslissing om de icd te gaan plaatsen.
Dat is een heel klein kastje die net boven mijn linkerborst zou worden geplaatst, in mijn geval gaat er vanuit dat kastje een draadje naar de onderste hartkamer zodat als die gaat fladderen, zoals ze dat defibrilleren noemen, de icd in kan grijpen. Dat doet hij door of een prikkel te geven waardoor het fladderen zou moeten stoppen en daar voel je meestal niks of weinig van.
Of mocht mijn hart weer heel erg gaan fladderen waardoor er dus weer een hartstilstand optreed geeft hij als een soort interne AED een schok en brengt daarmee het hart weer op gang.
Meestal ben je out bij zoiets maar je kan een soort schok echt voelen soms ook niet dat is per persoon verschillend.
Ook krijg je een monitor mee naar huis waarmee elke 24 uur de icd uitgelezen word om te kijken of er dus problemen zijn met het hart waardoor ze eventueel in kunnen grijpen.
Het plaatsen van de icd vind ik eng maar het krijgen van de icd geeft wel een geruststellend gevoel, je bent natuurlijk al een hoop vertrouwen in je lichaam kwijt door de kanker maar dit maakt het er niet beter op want geen idee of en wanneer dit weer gebeurt…doodeng.
Plus met dit mag ik heel snel naar huis en ik lig inmiddels al twee weken in het ziekenhuis, ik ben er wel klaar mee en wil graag naar huis hahaha.
De verpleging is fantastisch hoor en ik lig sinds een week bij een meneer op de kamer, een meneer van bijna 80 en we hebben het hartstikke gezellig maar ik lig toch veel liever naast mijn eigen meneer hihi.
En ja hieperdepiep hoeraaaa dinsdag 2 november word de icd geplaatst!
Ook dit gaat weer niet geruisloos en niet zonder problemen zoals alles bij mij hahaha, het roesje werkte niet dus ik kreeg alles volledig mee wat er gebeurde en zelfs het 2e roesje deed niks wat normaal gesproken volgens de cardioloog een paard vlak krijgt…mij niet hahaha maar ook de plaatselijke verdoving deed niks en dat was toch echt niet fijn ☹
Aangegeven op een gegeven moment ga maar gewoon door want pijn doet het toch wel, je mag niet onder narcose en ik heb heel vaak problemen met dingen als plaatselijke verdovingen dus tja dan maar even door de zure appel heen bijten. Gelukkig ging verder alles wel vlekkeloos en was ik met een uurtje weer terug op de kamer waar Alex vlak daarna op visite kwam, heerlijk!
In de avond kwam de technicus de icd instellen en met wat extra pijnstilling was de pijn redelijk te doen en kon ik hopelijk een beetje slapen en als alles goed zou gaan de volgende dag naar huis!

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.