Dag na OK

Nou ok donderdagavond goed geslapen waarschijnlijk een combo van de narcose pijnstillers en mijn slaappillen. In ieder geval werd ik om 6.35 uur (ja je leest het goed) wakker gemaakt voor de controle ik dacht huh wat controle wat voor controle en dan dreunt alles wat gebeurd is weer binnen 😥 je kijkt naar beneden en ziet links nog gewoon je borst en rechts…tja zit niks meer. Dan zegt ze heel lief hoor na de controle ga nog maar ff lekker slapen tot het ontbijt pfff ik dacht had mij laten liggen tot het ontbijt nu ben ik wakker en malend 🤦‍♀️ maar ok na het ontbijt kun je je even wassen/opfrissen ik mag nog niet douchen vanwege de drains. Ja ik heb helaas ivm de operatie ook 2 drains gekregen nou wisten we dat wel al van tevoren hoor want dat zou bij de reconstructie ook gebeuren maar nu helaas dus ook. Ik wil het op dit moment zelf nog niet zien de wonden en de missende borst ik ben er nog niet aan toe. Dus fris me een beetje op en ga lekker weer op bed zitten, ik merk dat mijn emoties heen en weer stuiteren ik probeer me voor te houden dat ik blij mag zijn dat ik nog leef en met een beetje mazzel hebben ze nu alles weggehaald en nou ja net als toen met die schouder die nog maar voor 50% zou functioneren en daar werk ik ook volledig mee zal ik hier zonder borst met aanpassingen ook mee leren leven. Zeker samen met alex, hij is geweldig steunt mij in alles en dealt ondertussen ook met zijn emoties en angsten maar ook nog met die van de kinderen 🥰
Later op de ochtend komt de zaalarts zij bekijken de wond en de drain (ik kies er nog even voor een andere kant op te kijken) en geven aan dat misschien zaterdag 1 drain eruit mag en de rest even kijken maar dat ik sowieso tot maandag moet blijven 😔 dat is wel weer een tegenvaller want in de eerste opzet als de reconstructie gelukt was zou ik zaterdag uiterlijk naar huis mogen maar omdat nu dat okseltoilet gedaan was en behoorlijk diep willen ze mij langer in de gaten houden. Dubbel gevoel aan de ene kant wil ik naar huis je aan de andere kant weet ik dat ik thuis weer snel te veel ga doen ook met de kinderen natuurlijk. Ook bij dit gesprek de nodige emoties waar gelukkig veel begrip voor is. Net voor de lunch komt Esther onze oncologie verpleegkundige nog even binnen lopen ook zij was enorm geschrokken van de uitslag en wilde even babbelen, ook hier weer behoorlijk wat traantjes maar dat mag gelukkig. Zij bereid mij voor dat vandaag ook een verpleegkundige komt om een bh aan te meten waar ze met watten vulling in doen zodat het niet meteen zo opvalt dat er rechts niks zit wel beter denk ik en ik besluit samen met Esther dat dat het moment is dat ik het zelf ook ga bekijken want hoe meer ik dat uitstel hoe moeilijker het word. Na de lunch komt de fysiotherapeut met oefeningen voor mijn arm zodat er geen oedeem ontstaat en daarna neem ik even rust. Rond drie uur komt de verpleegkundige met de bh en zie ik het dus ook voor het eerst, ik vond het meevallen sensors ziet er netjes uit het is geen slagveld of zo en ja het is confronterend het blijft voor je gevoel of je mismaakt bent als vrouw. Ik had eerder al tegen Esther gezegd door die kutkanker word ik steeds minder vrouw haar kwijt geen wenkbrauwen geen wimpers en nu ook nog een borst minder pfff. Maar ok Esther zei ook je haar wenkbrauwen en wimpers groeien weer aan ok de borst niet en dat wordt accepteren maar dat kan ik 💪 denk ik 🤔
Nou na passen en meten de bh aan en ja het geeft een ander aanzicht zo dus ik ben er wel blij mee. Daarna begon bezoekuur alex kwam eerst en ik ben nog af en toe emo maar het gaat aardig en ook hij vind het goed zo met de bh minder confronterend inderdaad. Daarna kwam paps dat was wel heel emotioneel want hij is enorm geschrokken natuurlijk van alle berichten dus dat was even janken maar ook dat is goed 👍 ook veel dingen besproken en dat komt goed. Na het bezoek had ik een geweldige verpleger Tom echt een schat en ik ging me weer even wassen en omkleden, bh weer uit en met hem samen in de spiegel gekeken naar hoe de wonden eruit zien en hoe hij en ik dachten hoe het eruit gaat zien na genezen want nu is het ook nog bont blauw geel hahaha. Zo de eerste enerverende dag na de operatie ik probeer alles weer naar het positieve te trekken ik ben er nog ook dit gewonnen en we gaan ook hier weer sterker uitkomen 💪

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.