De operatie en alles wat mis ging

Goed de nacht van woensdag op donderdag al helemaal niet echt geslapen natuurlijk en we moesten ook nog eens vroeg op staan want ik moest al om half acht in het ziekenhuis zijn. Daar aangekomen eerst bloed prikken maar die wisten van niks, er was niet eens een aanvraag ingediend dus zij bellen hoorde we dat er twee keer geprikt moest worden omdat ze bloedgroep moesten bepalen dus ik zeg nou dat lijkt mij sterk ik ben in de afgelopen maanden meerdere keren geprikt en ik heb zelfs bloedtransfusie gehad dus ze weten echt mijn bloedgroep wel hoor. Nou ok eindelijk bloed geprikt en dus op naar de afdeling gelukkig kreeg ik zoals was toegezegd een eenpersoons kamer. Eigenlijk moest ik al snel omkleden want ik moest een soort draadje laten schieten in de klieren in mijn oksel, van tevoren was gezegd dat ik daar met bed en al heen moest omdat dat draadje daarna niet meer mocht verplaatsen dus ik moest in bed blijven. Maar de verpleging kwam aan met een rolstoel, ik dacht nou ja ik het zal wel dus in de rolstoel naar de radiologie gaan ze daar over de zeik omdat ik niet op bed lag pfff wat een gedoe en het was pas 8 uur ‘s ochtends hè! Maar ok ik weer terug met bed naar de afdeling daar ze de intake plaatsvinden, nou ze was nog niet begonnen of de ok belde dat ze al klaar waren 😱 op zich wel lekker want des te sneller ook weer klaar dacht ik 🙈 dus nou ja afscheid genomen van alex en op naar de operatiekamer nou ja eerst natuurlijk de ruimte ervoor. Daar gingen ze mijn infuus aanleggen nou drama dus ik ben echt lastig te prikken en na de chemo nog veel erger dus het eerste infuus ging niet goed, moest er weer uit en op naar het tweede infuus dat ging gelukkig wel goed pfff ik had van tevoren ook helemaal geen roesje gehad daar had ik welkom gevraagd omdat ik wist dat het dan makkelijker ging. Maar ok op een gegeven moment de ok in daarvoor je volledig naakt op tafel te liggen dus binnen 1 minuut lag ik te klappertanden op dat operatie bed hahaha maar daar hadden ze gelukkig iets voor en dat was inderdaad wel lekker warm. Nou dan krijg je de narcose en het duurde even maar op een gegeven moment ben je vertrokken. Wat er daarna gebeurd is heb ik van horen zeggen tot ik zelf weer wakker werd. Het wakker worden werd begeleid door een behoorlijk norse verpleger die mij slecht nieuws moest mededelen maar daar niet Zo goed in was of geen geduld had. Ik kreeg te horen ja je reconstructie is niet gelukt er is teveel weefsel weggehaald en de rest hoor je nog wel en ik dacht met mijn narcose hoofd wat? Wat zegt hij? Ik had voor de operatie de plastisch chirurg nog gesproken en de chirurg en ze waren beiden vol vertrouwen. Maar tja volgens de verpleger was het mislukt en vervolgens ging hij verder met de werkzaamheden. Ik keek naar beneden en ja zag duidelijk niet wat ik verwachtte dus ik reageerde een beetje in paniek en daar had meneer niet zoveel geduld mee. Ik bleek ook een catheter te hebben dus ik gaf aan daar last van te hebben en naar de wc te moeten nou dat was onzin want er zat een slang in ik zeg ik heb dat eerder gehad dus ik snap ook niet dat ik een catheter kreeg hij zegt ze zijn zes uur aan het opereren geweest hoor dan doen we altijd een catheter. Ik zeg hè 6 uur de operatie zou 3 uurtjes duren 🤷‍♀️ ja nou ja zegt hij kijk maar op de klok ok het was bijna 4 uur terwijl ik om 9 uur naar de ok ging 😱 in ieder geval haalde hij wel de catheter eruit (niet heel liefdevol) en liet me vervolgens liggen. Al redelijk snel werd ik naar de afdeling terug gebracht waar alex op me stond te wachten ❤️ en ik eindelijk naar de wc kon 😮‍💨 zowel de plastisch chirurg als de chirurg zijn nog dezelfde avond geweest omdat de operatie zo verkeerd was gegaan. Er was in mijn borst meerdere tumoren gevonden waardoor ze daar heel veel weefsel en huid hebben moeten weghalen waardoor reconstructie op dat moment onmogelijk was en zelfs onzeker is of het later wel kan. Dat was behoorlijk emotioneel want dat was ongeveer alles wat ik niet wilde 😢 ook in mijn oksel hebben uiteindelijk een volledig okseltoilet moeten doen wat in houd dat alle lymfeklieren in de oksel verwijderd zijn dat doen ze eigenlijk niet meer omdat de kans groter is op lymfe oedeem arm maar er zaten zoveel aangetaste klieren dat het wel moest. Het was fijn om dit te horen maar maakte het accepteren niet veel makkelijker op dat moment en dat gaat ook nog wel even duren. Voor mijn gevoel ben ik nu mismaakt geen vrouw meer en dan kan men zeggen je bent er nog dat boeit nu even nog niet komt misschien de komende dagen of weken nog maar dit is zo kut!

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.