Start chemo tabletten 2e etappe

Goed maandag 4 oktober naar het ziekenhuis geweest voor het bespreken van een aanvalsplan om zo goed mogelijk en dus zo lang mogelijk de chemo tabletten te kunnen gebruiken.
Ik begin nu dinsdag 5 oktober met 1 zwaardere maagbeschermer en die ga ik vanaf nu 2x daags innemen. Dan ontbijten en dan 1 capsule die 5 dagen zou moeten werken tegen misselijkheid. Dan een uurtje tot anderhalf uur wachten en dan de chemo tabletten innemen, voorlopig 3×500 mg dus 1500 mg. Mocht de maagbeschermer niet helpen dan heb ik zakjes met oplosspul voor mijn maag 4x per dag een zakje. Tegen de hoofdpijn heb ik sws 4x per dag 2 paracetamol en mocht dat net als de vorige keer niet helpen heb ik 1 A 2 keer per dag zo nodig diclofenac. Van het medicijn wat 5 dagen werkt tegen misselijkheid kun je obstipatie krijgen dus heb ik movicolon gekregen een soort laxeermiddel maar door de chemo tabletten kun je ook diarree krijgen ( plus ik heb spastisch darm dus…) daar heb ik loperamide voor gekregen om te stoppen.
En mocht de anti misselijkheid pil niet helpen heb ik nog andere anti misselijkheid pillen die je standaard bij chemo krijgt en die mag ik evt ook nog 3x op een dag innemen pffff echt wat een pillen kabinet zeg 😱
Maar wel het gevoel dat ze mij nu serieus nemen de mamacare verpleegkundige gaat ook om de dag bellen, wij kunnen haar de hele dag bellen en evt in het weekend omdat we nogal slechte ervaring hadden met de spoedeisende hulp kunnen we haar ook mailen als er iets is. Vooral de duizeligheid en het slechte zicht houden ze goed in de gaten ik kan evt meteen bij een oogarts terecht mocht dat nodig zijn. Dus dat geeft wel een vertrouwd en goed gevoel. Oh ja over goed gevoel gesproken alex en ik zijn zaterdag bij een lingerie/mamacare winkel geweest voor een prothese. Best een stap om te nemen omdat het weer bevestigd voor je gevoel dat reconstructie niet kan. Maar zij heeft ons zo geweldig goed geholpen en ook echt de tijd genomen. Goed gevraagd wat mijn situatie was en hoe alles gelopen was en wat nu nog weer het behandel traject was zodat ze de voor mij perfecte prothese kon afstemmen echt top. Het ziet er ook echt super mooi uit in de bh je ziet bijna geen verschil tussen de echte borst en de prothese dus je voelt je dan toch weer een stukje vrouwelijker ipv een bh aan één kant opgevuld met watten 😳
Nu positief de komende tijd in goed op mezelf passen en alles goed doorgeven aan het ziekenhuis 👍

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.